Vacatures in Sales- StepStone

CV Aanmaken

Nieuwste artikels

Lees onze tips voor je sollicitaties en artikels

Ontvang interessante vacatures per email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geavanceerde zoekopdracht

Toon resultaten

  Toon de vacatures Sluit resultatenlijst

Accountmanager

De accountmanager is de schakel tussen klanten en een onderneming. Er zijn twee type accountmanagers. De ene is uitstekend in het beheren van bestaande klanten en de andere kan nieuwe klanten winnen voor het bedrijf. Dikwijls wordt een accountmanager een aantal klanten toegewezen waar hij aansprakelijk voor is. Een accountmanager moet het product goed kennen en de marktontwikkelingen kennen. De klant kan dan goed geïnformeerd worden over het product en ondersteund worden bij complicaties.

Competenties van een accountmanager

Het bezitten van communicatieve vaardigheden is bij dit beroep onmisbaar zowel schriftelijk als mondelijk. Een accountmanager gaat met verschillende mensen om in het bedrijf en komt veelvuldig in contact met klanten. Commercieele inzicht en een klantgerichte instelling zijn eigenschappen die een accountmanager moet bezitten, want de klant staat centraal.

Klantenbinding

Een accountmanager moet een band met een klant opbouwen. Door advies te geven over het product en het duidelijk kunnen uitleggen op welke manier het product het beste kan werken voor de klant. Eventuele opties bedenken die nuttig voor de klant kunnen zijn voor prestatieverbeteringen en efficiency is noodzakelijk.

Salaris

Het loon van een accountmanager kan sterk variëren per maand. Het salaris hangt in grote mate af van het aantal verkopen van de maand. Accountmanagers krijgen bonussen wanneer ze een bepaalde target hebben gehaald. Deze bonussen kunnen enorm oplopen en werken erg motiverend om meer verkopen binnen te slepen.

Accountmanager jobs

Veel bedrijven bieden vrijwel constant accountmanager banen aan. Accountmanagers zijn eigenlijk het gezicht van het bedrijf, zij zorgen voor inkomen en contact met de klanten. Een goede accountmanager is veel waard voor een bedrijf, omdat zij voor de feitelijke inkomsten zorgen. De doorlooptijd van een accountmanager is hoog, daarom staat er altijd wel een accountmanager vacature open.

Voorbereidingen op de klant bij Accountmanagement

Het opstellen van een accountplan is een onderdeel van accountmanagement. Het is een goede voorbereiding op gesprekken met een klant. Een accountplan bestaat over het algemeen uit de volgende punten:

 • 1. Klant omschrijving
 • 2. Klanthistorie
 • 3. Klant/markt relatie
 • 4. Concurrentie
 • 5. Klantpotentie
 • 6. Doelstellingen
 • 7. Klantactiviteiten
 • 8. Activiteitenplan
 • 9. Tussentijdse evaluatie
 • 10. Bijlagen/informatie.
 • Met behulp van het accountplan kan een accountmanager tijdens verkoopgesprekken niet zo snel voor verrassingen komen te staan en zo een deal overtuigend binnenhalen.